Počinje proizvodnja: Firma iz Vicenze u Usori će zaposliti 100 radnika

Općina Usora i firma Ferreto Group Central Europe d.o.o. Usora, koja ubrzo u novom pogonu pokreće proizvodnju robotskih regala u ovoj općini potpisali su dva ugovora.

Navedenim ugovorima prethodilo je potpisivanje  ranijih ugovora o kupoprodaji zemljišta, površine oko 96.000 m2, radi izgradnje proizvodnih kapaciteta za proizvodnju skladišnih sustava (metalne police i regali za paletna skladišta kao i drugi sustavi za skladištenje), odnosno premještanje tvornice iz Vicenze u Usoru.

Ono što je najvažnije u ciljeloj ovoj priči, koju poslovni portal Akta.ba prati od početka, jeste da se u proizvodnim halama površine 16.900 m2 već vrši montaža proizvodnih linija, ugradnja strojeva i izvedbenih potrebnih instalacija, tako da će se po okončanju montaže jedna po jedna linija puštati u pogon, odnosno proizvodnju.

Pomoćnik općinskog načelnika za gospodarstvo i financije Općine Usora kaže kako će najavljeni termin početka proizvodnje u februaru biti dijelom i proveden, ukoliko se stigne sa instaliranjem proizvodne opreme.

“Zvaničan početak proizvodnje planira se tijekom mjeseca juna, kada će biti pozvani nositelji vlasti na svim razinama zaduženi za potporu poslovnoj zajednici i investitorima”, kazao je Bonić.

Osvrćući se na radove koji su završeni ili u toku kaže kako je trenutno je izgrađeno 16.900 m2 proizvodnih hala, za koje je izdana uporabna dozvola.

“Izgrađeni su i temelji za još 4.000 m2 proizvodnih hala, koji će sa postojećim kompleksom činiti jednu konstruktivnu i tehnološku cjelinu. Nakon uhodavanja i završetka ove faze planira se na istoj parceli izgradnja još jedne proizvodne hale površine 25.000 m2, jedne poslovne zgrade, hotela i rekreativnih sadržaja, sve na parceli površine oko 100.000 m2”, pojasnio je Bonić, naglašavajući kako je i općini Usora za deset mjeseci broj zaposlenih povećan gotovov za 300 radnika ili 30 posto, a očekivanih novih 100 zaposlenih u Ferretto Group u 2018. godini biti će dodatno povećanje zaposlenosti za  osam posto.

E.Ko.

Izvor: Akta.ba