DOBOJ: Zbog nepropisnog parkiranja za dan sankcionisano 206 vozača

DOBOJ – U cilju poboljšanja stanja bezbjednosti saobraćaja na području Policijske uprave Doboj, 01.02.2018 godine, sprovedena je regionalna akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na sprečavanje i sankcionisanje nepropisno parkiranih motornih vozila.

Od ukupnog broja kontrolisanih vozača (250), zbog nepropisnog parkiranja sankcionisano 82,4% kontrolisanih vozača (206), dok su četiri vozila premještena specijalnim vozilom „pauk“.

Tokom akcije na području grada Doboja, policijski službenici Policijske stanice Doboj 1 i policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj u saradnji sa Administrativnom službom Grada, angažovali su specijalno vozilo „pauk“ za prevoz nepropisno parkiranih vozila.

Podsjećamo građane, da je Zakonom o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH za počinjeni prekršaj nepropisnog parkiranja propisana novčana kazna u iznosu od 40,00 KM, dok je odlukom Adminitrativne službe Grada Doboja za usluge premještanja vozila specijalnim vozilom „pauk“ propisana novčana naknada u iznosu od 40,00 KM.